Kirpik - Kaş Uzatmak


Kirpikleriniz yeterince uzun ve gür değilmi.Kaşlarınız seyrek veya küsmüşmü o zaman bu karışımı yapmanın tam zamanı! Ben özellikle göz makyajlarına ekstradan önem veririm, benim için makyajın en kilit noktası gözler, kirpiklerim her zaman belirgin dolgun ve kıvrık olmalı..

Genetik olarak uzun kirpiklere sahibim ancak kozmetik ürünlerinin verdiği o olumsuzluktan dolayı zaman zaman seyrelme ve dökülme olabiliyor. İşte tamda bu noktada kullandığım bir karışımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Etkisini oldukça çabuk ve net gördüğüm bir tarif. 

Bu konuda çok karışımlar, ürünler mevcut nette ancak ben en doğal ve en basit ama en etkili bu yöntemi kullanmayı tercih ettim ve gayette memnunum.. 

badem ,hint yağı Kirpik uzatmak için


Gerekli olan malzemeler Tatlı Badem yağı ve Hint yağı. Herk ikisininde kıl köklerini beslediği malumumuz.. Bu iki yağı ve çeşitli fayda gördüğüm diğer yağların yazılarını ayrı ayrı postlarda paylaşıcam blogta.. 

Gratis ve Watsonslarda satılan seyahat-saklama kaplarından edinip karışımı onun içerisinde saklayabilirsiniz. Bendeki kaplar dolu olduğu için elimde bulunan bitmiş Aynısefa kreminin cam kabına koydum karışımı.. Bu krem hakkında da bir post yazılacak elbette :)

badem ,hint yağı Kirpik uzatmak için


Ben azar azar yapmayı tercih ettim, bittikçe taze taze yapıp kullanmak içime siniyor tamamen tercih.. Siz kabı iyice doldurabilirsiniz dilerseniz.. 




Bir kapak Hint yağı ve Bir kapak Tatlı Badem yağını kabın içerisine boşaltıyoruz. Bu maskara uçlarından alıp bunlarla yada bitmiş bir maskaranız varsa onun fırçasını çok iyi bir şekilde yıkayıp onunla da karışımı uygulayabilirsiniz. Alırken yağı iyice kenarlara sürtün ve fazlalığı alın, kirpik diplerinize gelecek şekilde tüm kirpiklerinize sürün. 

Bunu genelde yatmadan önce yapmanızı öneririm, keza yağ gözlerinize kaçacak ve flu görmenize sebep olacaktır. Bunu her gece yatmadan önce yapabilirsiniz.. Farkı fark edeceksiniz emin olun.. 

Maskara fırçası

Bu arada maskara uçlarının 100 tanesini ebaydan 1 dolara aldım. Almak isterseniz bir göz atın derim..

Sizinde uygulamış olduğunuz karışımlar var ise lütfen paylaşın yada bu karışım hakkında olumlu-olumsuz yorumlarınız varsa belirtin lütfen...


Sevgiyle...

11 yorum :

  1. Ben de uzuuuuun süredir kaşlarımın gürleşmesi için bakım yapıyorum. Kirpiklerim için badem yağı çok iyi gelse de kaşlarımda bir etkisi olmadı ne yazıkki. En iyi verimi yılan yağı ve B5 vitamininden aldım. Bu konuda çalışmalarım devam ediyor, bir de vazelinin veya arko yağlı kremin iyi geldiğini okudum çok yerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arko yağlı kremi bende duymuştum, yüze sürmeye çekinirim o yüzden kıl yapar endişesiyle heryerde. Ama bak bu formül kaşlar içinde çok etkili, badem yağı tek belki etkili olmamış olabilir ancak hint yağı ile birleşimi cidden çok etkili.

      Sil
    2. Arko yağlı krem tüylendirme yaptığı için kaşlarda etkiliymiş, tabii ben çoğu zaman sürmeyi unuttum :) Kaşlarım için gerek tek tek gerek ortaya karışık çok şey denedim ama ıııııhhhhh istediğim verimi almış değilim. Bir nebze düzelme var ama o da sdece sol kaşımda :)

      Sil
    3. Aşırı inatçılar o zaman ne yapsan kar etmez desene :) Dur bakalım onca zaman sonra sol kaşta değişim varsa bir o kadar zaman sonrada sağda olur he ne dersin? :)

      Sil
    4. Hmm, demek bana inat ha !!! Alırım jileti elime görürüz inatlaşmayı :) Hadi kaş küsmesini çok duydum ve bizzat yaşadım da benimki resmen kinci çıktı :) Sağ kaşta da değişim olsun bi zahmet kepaze gibi geziyorum ortada :D

      Sil
    5. İlahi ömürsün :)) Kan davasına dönmüş seninkilerde olay, uzattıkça uzatmışlar :) eee napıcaz o zaman kaş kalemleri-farlarına dayanmaya devam :)

      Sil
  2. Peki ben bisi sormak istiyorum.. Genelde yatarken tavsiye ederim demissiniz. Peki yatarken bunu uggulayip uyumamizda bir sorun olmaz dimi. Yani zarar verirmi yikamamiz gerekior mu bunun hakkinda bilgi verirseniz cok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, elbette ben özellikle gece yatarken uyguluyorum, yazıda da belirttiğim gibi gün içerisinde göze akma olduğu için görmede bulanıklıklar oluyor haliyle, ancak yatarken yapıldığında böyle bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Hayır yıkamaya gerek yok, uygulayıp yatın sabaha zaten etkisi kalmıyor, normal sabah rutininizi yapabilirsiniz, hiç bir zararı olmaz. :)

      Sil
  3. Harika, badem yağım evde hep bulunur :)) hint yağı alıp hemen başlamam lazım, teşekkürler canım İNŞALLAH bende faydasını görürüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım faydasını görürsün canım, özellikle seyrek kirpiklere sahipsen seveceğini düşünüyorum :) :*

      Sil
  4. 1 çay kaşığı Hint yağı ve 1 çay kaşığı tatlı badem yağını karıştırdıktan sonra, temiz bir pamuklu kulak çöpünü bu yağa batırın ve özellikle banyo sonrasında, kaşlarınıza ve daha sonra göz içine ve göz çevresi cildine değdirmeden kirpiklerinize uygulayın. Bir saat kalması yeterlidir, ardından gül suyu ile temizleyin. Gül suyu temizlerken nemlendiren ve onarıcı bakım yapan bir üründür.

    Hint ve badem yağlarını saf halde satın almalısınız. Piyasada bir çok yağ saf değildir. DOA kozmetik ürünleri bu konuda çok iyi. Saf yağları uygun fiyata satın alabilirsiniz. Siteleri : http://www.doakozmetik.com/

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel