Top Allıklar Preslenmeden Nasıl Toz Allık Haline Getirilir?

Top allıklarınız var ve kullanmakta zorluk çekiyorsunuz ! Yada yeteri kadar verim alamıyor, renk alımlarında sıkıntı yaşıyorsunuz ! Onları bir kenara atmak yerine kullanıma elverişli hale getirip rahatça kullanmaya başlayabilirsiniz.. 

Top allıktan toz allık elde etme

Aslında ilk akla gelen bu tarz ürünler yada toz olarak kullanmak istemediğimiz ürünler için presleme yöntemidir. Bu ürünüde presleyebilir o şekilde de kullanabilirsiniz ancak benim göstermek istediğim yöntem çok daha pratik. Olması gereken tek önemli malzeme delikli bir pudra kutusu. Bunu bitmiş bir pudra kutunuz varsa, yahutta Gratis, Watsons mağazalarında satılan çeşitlerinden seçebilirsiniz..

Top allıktan toz allık elde etme

Boş bir kase içerisine top allıklarınızdan dilediğiniz kadarını koymalı, ayarını olmasını istediğiniz gibi yapmalısınız..Şeftali tonlarında bir allık istiyorsanız pembesi bir tık daha az, pembe olmasını istiyorsanız allığınızın bronz rengi bir tık daha az eklemelisiniz.. Top allıkları ekledikten sonra alt tarafı daire şeklinde bir aparatla,ben kapaklı allık fırçamın alt kısmı ile yaptım, sizde bunun gibi rahat ezebileceğiniz bir aparatla yapabilirsiniz..

Top allıktan toz allık yapmak

İyice çevire çevire ezmeniz gerekiyor topları, zira iyice ezilmesi sonrasında fırçanıza kırıntılarıyla birlikte gelmemesi açısından önemli. Bu nedenle topları iyice alt üst ederek ezmelisiniz.. Birden tüm topları koyup ezmeyin, azar azar yapın bunu ki istediğiniz renge gelince bitirebilin, sonrasında dönüş maalesef pek kolay olmuyor.. Highlater( Aydınlatıcı) yapımında da belirttiğim gibi bu şekilde yapmanız daha rahat verim almanızı sağlayacaktır..

Top allıktan toz allık elde etme

Sonrasında iyice ezdiğiniz topları delikli kutuya ekleyip ağzını kapatın. Alt üst ederek artık allığınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.. Ben şeftali tonları allıkları sevdiğim için bu renk tercih ettim..

Bu işlemi kullanamadığınız top farlarınızda da yapabilirsiniz.. Umarım faydalı bir yazı olmuştur..

12 yorum :

  1. Perfect post and illustration.Thank you for sharing

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel... Kaleminize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :)

      Sil
  3. cok guzel bır yazı olmus canım :)

    YanıtlaSil
  4. son yazıma bak ama olpar mı amaaa :)

    YanıtlaSil
  5. son yazımın yorumlarında aslı yılmazın yorumunu okusana amaaa :)

    YanıtlaSil
  6. Allah'ım ne kadar güzel görünüyorlarrr. Çok güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel