Porselen Makyaj Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Porselen gibi bir makyaj uygulamayı hangi kadın istemez ki? Tamamen pürüzsüz, canlı ve kusursuz bir cilt görüntüsü vermek bu makyaj sayesinde mümkün olabiliyor. Ancak bu makyajı özel günlerde tercih etmek çok daha sağlıklı, çünkü kullanılan malzemeler ince yapılı dahi olsalar ağır ürünler.. 

Peki Porselen Makyaj yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor, seçeceğimiz ürünler hangi yapıda olmalı kendi bilgilerim ve derlemelerim sonucu elde ettiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum..Yavaş yavaş düğün sezonu açılıyorken Porselen Makyaja dair bu bilgilere sahip olmak gerekiyor diye düşünüyorum..


Porselen makyaja başlamadan önce ilk yapmanız gereken şey cildinizi tüylerden temizlemeniz olacaktır. Tamamen pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız, zeminin oldukça pürüzsüz ve temiz olması gerekiyor. Bu aşamayı geçtikten sonra makyaja başlayabilirsiniz..

Temizlenmiş cildinize nemlendiricinizi uygulayıp, en başarılı bulduğunuz makyaj bazınızı uygulayarak makyaja başlayabilirsiniz. Uygulayacağınız bazın iyi  olması, üzerindeki Profesyonel ürünlerin başarılı bir şekilde uzun ve sabit kalmasını sağlayacaktır..


Porselen Makyaj uygulayacaksanız muhakkak likit Fondöten kullanmalısınız. Likit fondötenler çok daha doğal bitişli ve ciltte maske etkisi yaratmadıkları için bu tür makyajlarda özellikle tercih ediliyorlar.. Porselen makyaj denilince ilk akla gelen Kryolan markasının ürünleri geliyor.Yine bu markaya ait Kryolan Ultra Fluid Foundation porselen makyaj için oldukça ideal bir seçim olacaktır.Bu fondötene alternatif olabilecek diğer fondötenlere örnek ise MAC Mineralize Satinfinish Foundation, bu fondötende ince yapılı ve Kryolan gibi aynı etkileri verebilecek yapıda bir ürün.. Fondöten uygularken özellikle de Porselen makyajda mutlaka yüz - boyun dengesine dikkat edin, kulak kenarları boyun yüz tamamen aynı renk olmalı, porselen makyajda bu çok daha fazla dikkat çeken bir özelliktir..


Tamamen mat, içerisinde ışıltı olmayan bir pudra seçmelisiniz bu makyaj için, Kryolan Transparan Pudra genellikle bu makyaj için tercih edilen üründür. Porselen makyaj mat bitişli bir makyaj olması gerektiği için, ışıltıdan uzak fondöten ve pudra tercih edilmeli. Hafif kapatıcılık isteniyor ise fırçadan fazlalığı alınıp o şekilde uygulama yapmalısınız ancak kapatıcılığı daha yüksek olsun diyorsanız, bir puf yardımıyla pufa aldığınız pudrayı yüzünüze pıt pıt hareketlerle uygulayıp pudra işlemini bitirebilirsiniz..

Göz makyajına geçildiğinde yapmanız gereken ilk ve en önemli şey çok iyi bir far bazı kullanmanız! Bunun için Urban Decay Primer Potion yada daha uygun ama oldukça başarılı bir ürün olan The Balm Put a Lid on It Far Bazını tercih edebilirsiniz..Far bazı kullanmanız kusursuz makyaj için oldukça önemli bir etkendir.. Porselen makyajda önemli olan cildin ön planda olup gözlerin bir tık daha arka planda kalmasıdır. Bu sebeple göz makyajınızda olabildiğince nude,açık renklere şans verin.Ancak buna rağmen takma kirpikten yahut bu etkiyi verebilecek maskara uygulanmış kirpiklerden vazgeçmeyin. Göz makyajı sade olup kirpikler olayı bitirecektir Porselen Makyajda..


Allık seçerken de olabildiğince mat ve açık tonlara gidin.. Önemli olan cildin kusursuzluğunu ön plana çıkarmak olduğu için allık ile bu görüntüyü gölgelememek en doğrusu olacaktır. Keskin bir hattan ziyade olabildiğince dairesel hareketlerle doğal bitişli bir allık uygulaması yapın. Eğer fazla kaçtığına inanıyorsanız, üzerinden mutlaka hafif bir pudra geçebilirsiniz..

Cilt makyajınız, gözleriniz, allığınız yeterince mat ve sade olduğu için dudaklarda bu sadeliği biraz renklendirebilir, ışığı sadece orada kullanabilirsiniz dilerseniz.Ancak orada da nude renklere gidebilir, tamamen doğal bitişli bir Porselen makyajdan yana kullanabilirsiniz tercihinizi.Dudakta renk seçimi tamamen sizin tercihinize kalmış, her ton ruj Porselen makyaja yakışabilir..

Makyajın bitiminde dilerseniz makyajınızı sabitlemek adına makyaj sabitleyici ile destekleyebilirsiniz..Bunun için Mac Fix Plus, Flormar Fix Sprey ve türevleri gibi sabitleyicilerden birini kullanabilirsiniz...

6 yorum :

  1. Bu konu için ben de kesinlikle Kryolan ı öneririm. Teşekkürler paylaşımınız için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen işin uzman markası..Ben teşekkür ederim..

      Sil
  2. bak en güzelide son açıklaman olmuş; makyaj sabitleyici şart bencede... helede benim gibi makyajı yüzünden hemen akanlar için... tenimizin yağ oranı yüksek olduğundan sprey şart cnm.. eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen benimde tenimin yağ oranı yüksektir, makyajı sabitleme konusunda spreyle bile sıkıntı yaşıyorum çoğu zaman.Teşekkür ederim canım..

      Sil
  3. Çok faydalı bir paylaşım olmuş, teşekkürler :) :)

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel