Marmara Kakao Yağı

Yaz aylarında özellikle tatile çıkacakların çok eskiden beridir kullandığı yağdır Kakao yağı. Çok daha hoş ve hızlı bronzlaşmak isteyenler çoğunlukla bu yağı kullanıyor. Elbette sadece bronzlaşmak için kullanılmıyor, bunun yanı sıra kakao yağı cildi nemlendirmekte,çatlak izlerinde ve oluşumunu engellemede,yaralı ciltlerde,egzama gibi deri hastalıklarında,yaşlanma karşıtı antioksidan olarak,çatlayan dudaklarda,diz ve dirsek çatlaklarında sıklıkla başvuran bir doğal yağ. 
kakao yağının faydaları,kakao yağı brozlaşmak
Yazımın konusu olan Marmara Kakao yağına dönmeden evvel söylemek istediğim ve uyarı niteliğinde olan şu notumu lütfen dikkate alın. Gerçek kakao yağı saf, tamamen katkısız olarak kalıp şekilde satılandır.Aktarlar yahut çeşitli sitelerde satılan bildiğimiz diğer minik yağ şişelerinde satılan kakao yağları kesinlikle gerçek kakao yağı değildir.Buna aldanıpta hatalı ürün almanızı istemem. Öyle ki aktarlarda kalıp halinde saf kakao yağı satılıyor, aktardan istediğiniz zaman bu şekilde ya açık kalıp halinde yada Marmara gibi markalı ama kalıp halinde olan yağı satın alın. 

Ben kakao yağını bir süredir haftalık aralarla gidip geldiğim tatilimde kullandım. Dengeli ve hızlı bir bronzluk verdiğini söyleyebilirim. Kakao yağın bronzlaşmak için kullanacaksanız mutlaka daha öncesinden cilt tipinize uygun bir güneş koruma ürünü kullanın derim, çünkü kakao yağını her ne kadar bronzlaşmada etkisi yüksek ve güzelse ne yazık ki güneşin zararlı ışınlarından koruma etkisine sahip değil.Tamamen saf kakao yağı olduğu için içerisinde kimyasal hiç bir katkı maddesi yok, yani bu sebeple yağı uygulamadan önce koruyucunuzu sürün bir süre bekledikten sonra kutusuyla birlikte güneşte 10 dk kadar bekletip erittiğiniz yağı uygulayın. Tekrar kapağını kapatıp gölge bir yere koyabilirsiniz, yağ hemen katılaşacaktır.Bu tamamen gerçek ve katkısız bir ürün kullandığınızı gösterir..
kakao yağının faydaları,kakao yağı brozlaşmak
O kadar güzel bir kokusu var ki, saf bitter çikolata gibi, yani malum zamanlarda tatlı krizine girenlerimiz bir ısırık atmamak için zor dayanırlar diye düşünüyorum :) Zaten saf kakao yağını bu şekilde pastalarda, çeşitli benzeri ürünlerde kullanıyorlar, hali hazırda pasta malzemeleri satan yerlerde de bulabilirsiniz.. 

Marmara Kakao yağı bir çok kozmetik ürün satan mağazalarda ve sitelerde satılıyor, hepte farklı fiyatlarda oluyor.Örneğin ben 3 tl ye yerel bir kozmetik dükkanında aldım, gayet uygun fiyatlarda denk gelip satın alabilirsiniz..

14 yorum :

  1. ilk defa duydum bu markayı ama görür görmez alacağım :) aklıma yazdım

    YanıtlaSil
  2. hmmm bu gerçeği bilmiyordum, çok teşekkürler... <3

    YanıtlaSil
  3. Çok beyaz tenliyim. Yıllar önce yanayım diye yapmadığım şey kalmamıştı. Güneş yağı, havuç yağı, kola (ıyy nasıl yapmışım),zeytinyağı ve bu Marmara kakao yağı. Artık hangisi fayda etti ya da hepsi birleşince kombomu oldu bilmiyorum ama yanmıştım ama, o gün bugündür yanmayı sevmiyorum :) Yalnız bu kakao yağının kokusuna bayılıyorum, güzel de nemlendiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok beyaz tenli olmamama rağmen bende hemen yananlardan değilim kakao yağı bunu biraz hızlandırıyor :) Kesinlikle gözüm kapalı koklasam çikolata sanıp ısırabilirim, nemlendirmeside aynen en çok hoşuma giden özelliklerinden..

      Sil
  4. kokusu için alırım o derece severim =))

    YanıtlaSil
  5. I bought the Kakao Yagi Marmara while in Kalkan during the summer of 1997. I used it that week while enjoying the beaches around Kas and Kalkan. I keep the jar as a memento from a wonderful trip.

    YanıtlaSil
  6. merhaba ben kakao yağını nasıl uygulamalıyımı araştırırken buldum yazınızı. Bu halinde de katkı var gibi geldi bana. Ben de çok araştırırım alacağım yağların saf hallerini. Ben bayağıdır doa kozmetiğin yağlarını çok duyuyordum. Kakao yağını da onlardan katı kalıplar şeklinde aldım. bayıldımmm diyebilirim. Size de önereyim dedim. Sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerinizi dikkate alıcam teşekkür ediyorum :) Sevgiler..

      Sil
  7. Eklenebilecek enteresan bir ozelliginden de bahsetmek isterim; uygulama sonrasi guneslendiniz denize girince mevcut yagin bir kismi vucudunuzda donar, cikinca bir muddet sonra gunes ve sicaktan tekrar erir, yaglanmaniza gerek kalmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mantıklı bu söylediğiniz evet hiç aklıma gelmemişti :) Dip not için teşekkürler :)

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel