L'Oreal Paris Preference Ombre Set - NO: 1

Gratis dün itibariyle 2 gün sürecek bir kaç renkli kozmetik ve içerisinde saç boyalarınında bulunduğu çeşitli ürün kategorilerinde %40 ve %30 indirim başlatmıştı.Sabah bu mesajla uyanıp doğru Gratis'in yolunu tuttum charming ve committed rujlarını bu sefer alabilirim diye umut ettim sonuçta beklenen bir indirim değil yığılma olmaz dedim,erkenden gidip ikisinide alabilirim sonunda diye düşündüm ve bir hevesle Gratis'e gittim ki ne göreyim!Mağazada kimsecikler olmamasına rağmen rujlar tükenmiş! Herneyse dedim..
L'Oreal Paris Preference Ombre Set - NO: 1
Bir sinirle The balm standının önünden başka hiçbir ürününe bakmadan bir süredir aklımda olan Loreal Ombre setini almaya yöneldim.. Yaklaşık 11 sene önce sadece saçlarımın uçlarına kuaförde şarap kızılı attırmıştım.30 lu yaşlarımdayım ve bu benim ikinci saçlarımı boyamam olacaktı.. Normalde doğal saç rengime çoğu kişi hayrandır,tanıdık tanımadık,yolda,cafede,kuaförde çoğu insan saçlarımın rengini, boyanın numarasını sorar,halbuki bu tamamen Allah vergisi doğal saç rengimdir.. Hal böyle olunca bir baskı oluşuyor insanda kıyamıyor renk değiştirmeye, zaten dipten komple saç boyamayı tercih etmiyorum normalde de beyazım yok şuan ve biliyorum ki bir kez başlarsam devamını getirmek zorunda kalıcam,gerek duymuyorum..

İşte böyle bazen değişiklik istediğiyle yanıp tutunca ancak ne yapabilirim diye düşünüp bu gibi ufak işlemlere yöneliyorum..Bu kezde Lorealin ombre setinden 01 numaralı koyu saçlar için olanını denemek istedim,saçıma uygun renk buydu.Koyu kestane bir saç rengim var zira.. Dün alıp hemen sabredemeden akşam uyguladım, saçımı boyanmamış halini çektim biraz ışıktan tel tel kırık çokmuş gibi görünebilir ancak o ışık yansıması çok geliyordu yukarıdan öyle çıkmış.. Boyandıktan sonra akşamda çektim ancak renk net çıkmadığı için az evvel gün ışığında çekip koydum onu.Tam istediğim kadar açılmasa da bir farklılığı oluştu tabi.
Bir süre sonra 02 numarasını alıp denemek istiyorum, daha açık geçişler olsun istiyorum.. 

Ombre setin içerisinden çıkan ürünler şu şekilde; 
1-Renk açıcı toz 2-Oksidan Krem 3-Krem boya 4-Boyama sonrası bakım şampuanı 5-Özel eldiven 6-Özel ombre fırçası (bu fırçayı sakın atmayın, hem daha sonra normal boyayla saçlarınıza efektler vermek için kullanabilir hemde inanılmaz güzel krepe yapıyor bunun için saklayın derim)
Boyaya geçmeden önce saçınızı iyice tarayın ve açın tüm dolaşıklığını.Daha sonra saçlarınızın ön kısmını kulak hizasının biraz üzerinden arkaya toplayın ve ilk olarak arka taraftan uygulamaya başlayın.Arkadan ön tarafa alacağınız saçlarınızı çene ile kulak arası bir yerden fırçaya dökeceğiniz boyayla tarayacaksınız.Bu böyle devam edecek,sonra diğer saçınızı açıp yanlarıda yapacaksınız.

Boyanın hazırlanmasına geçersek..
L'Oreal Paris Preference Ombre Set - NO: 1
İlk olarak eldivenlerinizi takmayla başlıyorsunuz.Daha sonra Oksidan kremin içerisine renk açıcı tozun tamamını  döküyorsunuz.Ardından Krem boyayı döküyorsunuz ve iyice çalkalıyorsunuz karışımın olduğu şişeyi. İyice çalkaladıktan sonra Özel ombre fırçasının aralarına boyayı sıkıp saçınıza uygulayacaksınız..Saçınızı tarar gibi istediğiniz yere kadar boyayı uygulayabilirsiniz.İlk olarak uçlardan başlarsanız yukarı doğru geçişler daha doğal duracaktır.. Kokusu inanılmaz ağır bir ara zehirleneceğimi düşündüm, buna çok dikkat edin derim özellikle ilk kez saçına boya uygulayacak kişiler daha çok etkilenebilir bu durumdan.Mümkün olduğunca kapalı küçük yerde yapmasınlar..

Boyayı eşit şekilde saçıma uyguladıktan, tüm işlem bittikten sonra 35 dakika beklettim. Normalde 25-35 dakika arası saçınızın açılma oranına göre bakıp yıkayın deniyor ancak ben zaten çok açılsın istediğim için 35 dakika beklettim, ona rağmen tam istediğim renk olmadı buda epey koyu kahve olmamdan kaynaklı sanıyorum ki.. Uyarı kısmında 35 dakikayı ASLA geçmeyin yazıyor.Buna özellikle dikkat edin derim,saçınızın yanma riski oluşabilir.. 35 dakika sonunda saçlarımı çıkardığım eldivenlerimi tekrar takarak duruladım,akıttım.Sonra eldivenleri çıkarıp içerisinde çıkan bakım kreminin yarısını saçıma uyguladım ve onuda durulayıp işlemi bitirdim.. 
L'Oreal Paris Preference Ombre Set - NO: 1
Kutuda kalan boyayı sakın saklamayın ve işiniz bitince derhal döküp çöpe atın, bir süre sonra kapalı kalan karışım minik patlamalar yapabiliyor, etrafa saçılma yaşanabilir.. Benim ki ağzındaki kapağını fırlattı bir süre sonra..

Boyama sonrasında saçlarımı inanılmaz yıpranmış halde buldum. Uçları o kadar çok kırılmış ve kopmuştu ki,daha önceden olan kırıklarımında rengi açılınca iyice kötü durmuştu. Çok ince telli ve kopmaya çok meyilli saç tipim var, aslında kutusunda ince telli saçlar kullanmasın gibi bir ibare vardı ancak yasaklar çiğnenmek içindir hesabı bunu göze alarak yaptım yinede.Sonucunda aşırı yıpranmış saçlarla karşılaştım.Bunu bakım maskelerimle,kremlerim ve karışımlarımla üstesinden gelebilirim diye düşünerek çok takmamaya çalışıyorum akşamdan buyana, ancak her gördüğümde yüzüm düşmüyor canım sıkılmıyor değil.Bakalım yıpranmasını halletmem lazım ki aklıma koydum bunca yıpranmasına rağmen diğer renginide bir süre geçtikten sonra uygulayıp bakıcam,istediğim renge ulaşabilirim diye umut ediyorum.

Benim tesellim ise dipleri boyamıyorum nasılsa uçları boyuyorum,çok canım yanarsa kestiririm aynen kendi saçımdan devam ederim düşüncesi aslında.. Bu nedenle biraz böyle kullanıp diğer boyayıda uygulayınca olmayacak gibi olursa kestirip bir daha boya işine bulaşmamayı düşünüyorum :)

Benim saç boyasıyla imtihanım bu şekildeydi.. L'Oreal Paris Preference Ombre Set'in normal fiyatı 24,90, %40 indirim ile 14 küsür civarı bir fiyatı var.. 

18 yorum :

  1. büyük cesaret bende çok istiyorum ama senin gibi 1 kez saçlarıma gölge oda yaptırmıştım ondan sonra 1 kez bile boya deymedi.
    merak ediyorum acaba nasil olucak bari ombre denemek istiyorum ama yıpratıcak korkusundan sürekli erteliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında diplerine gelmeden bu şekilde denemek çok sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum,benimde çekincelerim vardı ancak çok fena olursa kestiririm dedim, diplerde yok nasılsa diye düşündüm.Sende çok diplere gelmeden deneyebilirsin uçlarına, saç yapısıylada alakalı yıpranması bir nevi..

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, biraz daha açılsaydı iyiydi :))

      Sil
  3. rengini çok begendm cnım bence güzel olmuş ama dikkat et biraz dinlensin saçların sonra tekrar boya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım.Evet biraz dinlendikten sonra uygulıycam, şimdi epey yoruldu saçım :)

      Sil
  4. Bence de cok yakismis güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  5. canım öncelikle cesaretinden dolayı tebrik ederim :) değişiklik herzaman iyi gelir ama ben yinede kendi saç rengini daha çok beğendim :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım gözümü kararttım inan :) Dipleri boyamadım ya, hala benleler diye içim rahat şükür ki,teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Aslında güzel olmuş. ama bahsettiğin kırıklar çok can sıkıcı. Ve saç bir kere kırıldıktan sonra maalesef onarılmıyor. Tek yol kestirmek :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz can sıkıcı hatta, gün geçtikçe gözüme geldikçe sinir oluyorum :( Zorluyorum kendimi kısa saç sevmediğim için şimdide kestiremiyorum,arada kaldım bakalım o bahsettiğim rengide yapınca kestiririm diyordum ama o kadar bile dayanabileceğimi sanmıyorum artık bu yıpranmışlıkla :/

      Sil
    2. Bir de kuaförler, onlara kızmayalım diye çok kesmiyorlar. 3 parmak alıyorlar. Hepsini kesersem çok kısalır diyorlar. Çıldırmamak elde değil. Kısa saç sevmiyorsan 10 günde saçlarım ne kadar uzadı postuma bir göz at istersen

      Sil
    3. Aynen birde sadece kırıklar alınsın dediğimde boy boy kesiyorlar saçı anlamak güç kendilerini :/ İlgili postuna gidiyorum canım şimdi, bakayım cesaretimi toplayıp kesersem mutlaka faydasını görürüm diye düşünüyorum,teşekkür ederim..

      Sil
  7. Sadece uçlarına atmışsın ve çok güzel olmuş. Ben de otuzlu yaslarındayım ama beyaz çok fazla,irsi işte!Gratis'e ben de bazı konularda gıcığım maalesef!Sevdiğim ürünleri alana kadar tükeniyor,Watsons'ta aynı!Saçlarının yeni rengini güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Irsi durumlarda yapabilecek pek fazla birşey yok işte.Bir arkadaşım var çok eskiden beri boyar saçını aynı yaştayız saçı bembeyaz neredeyse, ki esmer kız düşün! Saç istiyor artık boyayı,geçmiş olsun :/ Çok teşekkür ederim beğenmene sevindim :)

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel