Maybelline Lash Sensational Maskara


Yazmakta çoook geç kaldığım ürünlerden biri bu yazımın konuğu. Yazılmayı bekleyen çok ürün birikti, bir süredir boşladığımı biliyorum canım blogumu ama bu açığı kapatmaya niyetliyim :)
Maybelline Lash Sensational Maskara son zamanların adından sık söz ettiren ürünlerin başında oldu. Maybelline'nin maskaralarını çok seviyorum. Geçmişte kullanıp sevdiğim hala daha favorim olan maskaraları var. Lash Sensational onlardan biri olabilirmi acaba diyerek sırf merakımdan almıştım. O kadar çok yazılıyordu ki olumlu olumsuz, artık kendim deneyimleyip karar vermek istedim, dayanamadım.
Maybelline Lash Sensational Mascara
 Maybelline Lash Sensational Maskara'nın en dikkat çeken özelliği hiç kuşkusuz fırça yapısı. Alışılagelmiş maskara fırçalarından farklı bir fırça yapısı var. Yelpazeyi andıran bu fırçanın bir tarafı kısa sık silikon kıllardan oluşurken, diğer kısmı aynı sıklıkta daha uzun silikon kıllara sahip. Benim kendiliğinden kıvrık bir kirpik yapım vardır. Buna rağmen maskara güzel değilse,yani kıvırma özelliği var deyip kıvırmayan maskaralarda kirpiklerim düşer, ancak bu maskaranın kıvırma özelliği gayet başarılı. Sürme teknikleri farklılık gösterebilir elbette, benim bu maskarayı uygulama şeklim, önce kısa tarafıyla maskarayı kirpiklerime güzelce yedirip geçiyorum, daha sonra uzun kısmıyla araları açıp,o kıvırma, kaldırma özelliği için tekrar tarıyorum. Lash Sensational Maskarayı en sık kullandığım uygulama şekli bu. Maskaranın dolgunluk ve hacim verme özelliğinden çok kıvırma özelliği daha baskın.  2 ve üzeri katlarını uygulayınca dolgunluk ve hacim performansını daha iyi alabiliyorsunuz.
Bu maskaranın sevilmeyen en büyük nedeni taraflarca, zor temizleniyor olması. Buna kesinlikle katılıyorum. Maskaranın temizlenmesi insanı gerçekten zorluyor. Temizleme sularıyla tamamen çıkarmak neredeyse işkenceyken, çift fazlı temizleme ürünleriyle çıkarmak ona oranla daha kolay.Ancak onda bile biraz zorladığını söylebilirim. Bu maskarayı uygulamaktan çoğu zaman kaçınmamın sebebi, temizlemesini düşünüp üşengeçliğimin ağır basmasıdır, net :) 
Maybelline Lash Sensational Mascara
Ürün kirpiklerde varlığını hissettiriyor, yani kirpikleriniz tüy kadar hafif değil, sert ve hissedilir oluyor. Ancak aşırı rahatsız edici bir durumda değil buna nazaran. Kirpikleriniz ağırlaşıp düşmüyor.
Maybelline Lash Sensational Maskara hakkında bir diğer olumsuz yapılan yorum ise kirpikleri döktüğü yönünde. Açıkçası kullandığım süre ve temizleme aşamasında dahi bu sorunla karşılaşmadım ben. 
Ürünü ilk açtığınızda gerçek performansını almayı beklemeyin kesinlikle, buna bakarsanız yanılırsınız. Keza diğer çoğu maskaralarda da olduğu gibi maskaraların yapıları net oturunca asıl performansını alabilirsiniz. O fazla ıslak yapı bir kaç kullanımdan sonra oturarak asıl etkisini gösterecektir. Örnek vermem gerekirse, Essence I love extreme pembe maskaranın seveni ne çoktur bilirsiniz bende etkisine bayılıp almak istemiştim. Maskarayı ilk kullandığımda neredeyse çöpe atacaktım, şanslar verdim verdim yok,o istediğim etkiyi bir türlü alamadım,sinirlenip çekmece dibine öteledim. Sonra bir gün çekmeceleri kurcalarken elime geldi, hadi bir daha deneyim dedim ve ne göreyim maskara dehşet güzel bir performans verdi bana. İnanamadım, o dökülmeden, o ıslaklıktan, o kirpikleri cılız göstermesinden eser kalmamış. Nasıl güzel takma kirpik etkisi verdi inanamadım. Yani demem o ki, maskaralarınızı ilk aldığınızda ki haline bakmayın, bir süre açıp kapatın, biraz hava girsin, birazcık beklesin kıvama gelip asıl performansını nasıl verdiğini göreceksiniz..
Maybelline Lash Sensational Maskara yukarıda da bahsettiğim gibi silikon fırçaya sahip. Normalde benim kirpiklerim kıl fırçalarla daha iyi anlaşıyor, silikon fırçayı pek tercih etmemeye çalışıyorum. Ama bu fırça diğer silikon fırçalardan bir tık daha iyi benim için. Tekrar alırmıyım hiç sanmıyorum, benim için maskara volum, hacim ve dolgunluk vermeli ve mümkünse bundan daha kolay çıkmalı :) 

Maybelline Lash Sensational Maskara'nın waterproof ve ekstra siyah olan çeşitleride satılıyor, bu tip fırçaları sevenler, kısa ve düz kirpiklere sahip olanlar bu maskarayı seveceklerdir diye düşünüyorum. Fiyatı indirimde 17 Tl gibi bir fiyata geliyor..

4 yorum :

  1. Ben de çok merak ediyorum bu maskarayı. O kadar çok gördüm ki bloggerlardan. Sadece rahat temizlenmeme kısmı beni düşündürüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle temizlemesi biraz can sıkıcı. Tez canlıyım, uzuuun uzuuuun bir göz makyajı temizlemesiyle uğraşamam diyorsan bence hiç yanaşma. Seveni çok fazla evet, ama işte o temizleme olmasa :/

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel