Cilt Aydınlatıcı Ev Yapımı Peeling

Cildimizi ölü hücrelerden arındırarak daha canlı,parlak ve temiz bir cilde sahip olabiliriz. Makyaj temizleyiciler her ne kadar cildimizi temizlese de, bu tamamen bir arınma sayılmıyor maalesef. Muhakkak cildimize bir peeling şart. Bu cildimizi daha aydınlık ve temiz gösterecektir.

 Tonik,losyon vs bunların hiç biri haftada 1 - 2 defa yapacağınız peeling kadar etkili değildir cildinizin temizliğinde. O ölü hücre cildinizden arınıp gitmedikçe tamamen temizlenmiş, arınmış bir cilde kavuşamazsınız.. 

Piyasada bir çok ürün var bununla ilgili, zaman zaman bende denemek için alıp kullanıyorum, memnun kaldıklarımda oluyor işe yaramaz bu dediklerimde.. Tabii evde yaptığım doğal peeling karışımlarımda yok değil, hatta öyle ki kullandığım diğer bir kaç ürüne nazaran daha çok verim alabildim evde yaptıklarımdan..

 Bu yazımda evde yapıp uyguladığım oldukça da memnun kaldığım peeling tarifini paylaşıcam sizlerle..Malzemeleri oldukça kolay hemen hemen her evde her an bulunabilen malzemeler.. Ben kendi yaptığım şeklini aynen yazıyorum.



evde peeling yapımı



  • Bir çay tabağına 1,5 yemek kaşığı zeytin yağı,
  • Bir çay tabağına 1 tatlı kaşığı yemeklik tuz (hassasiyet gösteren ciltler,şeker,esmer şeker,irmik kullanabilirler yerine,önemli olan peeling vazifesini görmesi.
  • Bir çay tabağına 2 tatlı kaşığı limon suyu.



Yıkanıp temizlenmiş cildinizi, bir disk pamuğu limon suyuna batırarak güzelce dezenfekte ediyoruz, göz altlarına uygulama yapmıyoruz bilindiği gibi peelingte..Daha sonra bir başka pamuğu önce zeytin yağına sonrada tuza batırıp cildimize dairesel hareketlerle, saat yönüne doğru nazikçe ovalayarak yediriyoruz. Bu işlemi tekrar tekrar yapıyoruz. 


Daha sonra temiz bir pamuğu zeytin yağına batırıp yüzümüzü siliyoruz, zeytin yağı cildimize güzelce nüfuz ediyor.. 3-5 dk kadar bekledikten sonra ılık su ile duruluyoruz. Asla sabunlamıyoruz, zeytin yağının verdiği nemli (yağlı değil!) his kalmalı. Bu peeling ilk yaptığınız andan itibaren cildinizi aydınlatacak,ışıl ışıl parıldamasına sebep olacaktır..


Uygulama başında ters bir alerjik reaksiyon fark ettiğinizde bol su ile durulayıp işlemi sonlandırabilirsiniz..Zeytin yağının ne gibi zararları olabilir bilemiyorum ama ben uyarımı yapmak istedim yine de.Dediğim gibi tuz yerine,şeker,esmer şeker,irmik kullanabilirsiniz tamamen tercih.  

Doğal yöntemlerle birçok ürünü kendimiz elde edebiliriz..

Yorum Gönder

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel