Doğru Maskara Seçimi Nasıl Olmalı?

Maskara bir makyajın olmazsa olmazı. Her kirpik yapısına-tipine uygun ayrı ayrı maskara çeşidi var. Misal kirpikleriniz ince ise dolgunluk verici maskaralar, kısa ise içerisinde minik minik tüy tanecikleri olan maskaraları tercih edebilirsiniz. 

maskara,rimel kullanımı

Kirpiklerinizin daha uzun görünmesini istiyorsanız uzun kıllı fırçaları tercih etmelisiniz. Olduğundan daha gür görünmesi için ise sık kıllı fırçaları tercih edebilirsiniz, benim genellikle tercih ettiğim fırça modelidir. 

Eğer kirpik yapınız düz ise normal klasik fırçalar, kirpikleriniz seyrek ise S şeklindeki fırçaları tercih etmelisiniz.Kirpikleriniz kısa ise kıvrık, düşük yapıda ise kauçuk formda fırçaları kullanmalısınız.Çok daha doğal ama hafifte renk versin diyenler geniş aralıklı tarak formunda fırçaları tercih edebilirler..

Dolgunluk ve uzatıcı etkileri olan iki maskaranızın olması gerek duyduğunuz o hacimli ve gösterişli kirpik görüntüsüne ulaşmanız için gayet yeterli olacaktır. Ben örneğin asla tek maskara ile yetinemeyenlerdenim. Muhakkak tek tek ayırsın istediğim maskaramın üzerine,dolgunluk - hacim veren bir maskara uygularım. Tek kat uygulayabileceğiniz gibi çoğu zaman benimde yaptığım gibi 2-3 hatta hızınızı alamayıp 4-5 kat bile sürebilirsiniz :) Tabi bu maskaranızın yapısı ile de alakalı,bazıları 2 katta bile yapışıp yapay bir görüntü verebiliyor. İşte o saatten sonra yapabileceğiniz şey maskarayı silmek değil, bir kirpik-kaş tarağı yahut bitmiş tarak fırçası formunda bir maskara ucu ile üzerinden geçip o yapışıklığı açmak.. 


Doğru seçimlerle istenilen görüntüyü elde etmek çok kolay..

2 yorum :

  1. Maskara kullanmanın kolay bir şey olmadığını düşünüyorum. Benim makyaj yapma alışkanlığım yoktur ama güzel makyaj yapmış bir kadın görünce hoşuma gider. Fakat bu işleri beceremeyen de çok. Postanede, bankada, kontör alırken falan mesela; karşımdaki kadın işini yapmak için bakışlarını yere eğiyor, rimeli kötü veya çok fazla sürmüşse çok kötü görünüyor gözüme.

    Bilgiler için teşekkürler bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok farklı bir bakış açısıyla yaklaşmışsınız ilginç ama bir o kadarda haklısınız. Bunun belirli bir ölçütü var elbette ancak aşırı değil yanlış uygulama kötü gösterir her zaman. Rica ederim, okuduğunuz için teşekkürler..

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel