Sık Yapılan 4 Fondöten Hatası

Fondöten seçerken doğru rengi seçmek oldukça önemlidir. Bir çoğumuz bu seçimi yaparken yanılıyoruz. Gerek ışık yanılması gerekse yanlış yönlendirmeler sonucu çoğu zaman cildimize tam uygun rengi seçerken yanlış karar veririz.. Bunun önüne geçebilmek için, mutlaka mağaza ışığının yoğun olmadığı bir noktada bu rengi test edin. Cildinizde bunu en doğru test edebileceğiniz yer çenenizdir..



Cilt yapınıza uygun fondöten seçimi de bir o kadar önemli bir etkendir,doğru fondöten uygulamada.. Cilt yapınız kuru ise nemlendirici özelliği olan likit ürünleri, yağlı bir cilt yapısına sahipseniz pudra bazlı mat fondötenleri tercih etmelisiniz..Doğru seçimlerle kadife gibi bir cilde ulaşmak sanıldığı kadar zor bir durum değildir..


Fondöten uygulamada yapılan yanlışların başında yüz ile dekolte bölgesinin aynı renk tonlarında olmaması geliyor..
Bunu geçmişte kadınlarımız daha çok yapardı, ancak günümüzde bu oran eskiye göre biraz daha azalmış durumda..Yinede bu yanlışa devam edenler de yok değil..
Makyajınız mutlaka yüz - dekolte uyumlu olmalı, yüz makyajınız çenenizde sınırlı kalıyor alt tarafa inmiyorsa, olulşabilecek kötü görüntü kusursuz bir cilt makyajı dahi yapsanız görünmeyecektir..


Fondöteni sabitlemek amacıyla kullandığımız pudranın dozunu da çok iyi ayarlamanız gerekiyor. 
Fondöten kullandıktan sonra üzerine sabitleyici amaçla kullanacaksanız bu tamamen transparan bir pudra olmalı. Fondöten yerine pudra kullanacaksanız bu transparan pudra değil daha cilt renginize uygun bir pudra olmalı.. Fondöteni ne kadar kat kat uygularsanız cildiniz o kadar maske görüntüsünde, yapaylıkta olacaktır..Doğallıktan yana iseniz hafif pudra uygulamaları yapmalısınız..


Doğru seçimler ve doğru uygulama teknikleri ile kusursuz bir cilt makyajı yapmak sanıldığı kadar zor birşey değil..

9 yorum :

  1. bende fondoten kullanamayanlardanım ama sanırım doğru rengi bulamadığımdan ve doğallığı sevdiğimden olsa gerek pudra kullanmayı daha çok seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fondöten ihitiyacı duymuyorsan, bb veya cc krem öneririm, üzerine hafif bir transparan pudra, sadece pudra kullanmaktan daha doğal bir görüntü verecektir cildine.

      Sil
  2. Great post, it has taken me ages to find the right foundation color, until I started mixing to match my skin-tone. Lovely blog here btw! Would you like to follow each other on GFC? Please let me know on my blog so I can follow back. Thank you.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank welcome , of course, now I'm coming blog..

      Sil
    2. Your gadget viewers incorrect, Can you check ?

      Sil
  3. kesinlikle çok gerekli ve faydalı bir yazı olmuş, keyifle okudum.ten makyajının başlangıcını fondötenin oluşturduğunu düşünürsek fondöten seçimi ve doğru uygulama bencede çok önemli. eline sağlık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım böyle düşünmene sevindim :) Evet fondöten aslında makyajın ta kendisi :)

      Sil
  4. Merhaba;
    Bende beceremiyorum fondöten kullanmayı pek.Arasıra bb ve cc kremler kullanıyorum.Çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.Bu arada sizi takibe aldım Elma Şekerim adıyla.Banada beklerim.:)
    http://elmasekerimm13.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, ihtiyaç yoksa cc - bb kremler daha iyi tabi. Elbette hemen geliyorum.. :)

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel