Comfort Zone Palet İle Bakır-Bronz Göz Makyajı

Bu makyajımda Comfort zone paletle bir göz makyajı yapmak istedim. Bu paletle onlarca farklı çeşit göz makyajı yapılabilir kanaatindeyim. Çok severek kullandığım canım paletim Balm jovi'yi çok yakın bir arkadaşımın ısrarla istemelerinden ve benimde dayanamayıp kendisine hediye etmiş bulunmamdan mütevellit en sık başvurduğum palet oldu kendileri. Aslında sedefli yapısı günlük kullanım için çokta ideal gibi görünmüyor, Balm jovi bu konuda çok daha elimin gittiği bir paletti, mat farlar gündüz kullanım için çok daha uygun zira. Ancak diğer mat farlarımın yanı sıra bu tatlı paletle de sıklıkla göz makyajı yapıyorum yine de.. 

Bronz-bakır tonlarda bir göz makyajı yapmak istedim bu makyajda. Aslında bana göre çokta abartı bir göz makyajı olmadı gündüz kullanım için, bilemiyorum siz nasıl düşünüyorsunuz? 

Comfort Zone Palet İle Bakır-Bronz Göz Makyajı

Bu palette de diğer çoğu farlarda olduğu gibi tozutma problemi var maalesef. Ben bu tarz tozutan farları kullanacaksam ilk önce göz makyajımı yapmayı tercih ediyorum. 
Yine bu makyajda da ilk önce göz makyajımdan başladım.. 

İlk olarak  The Balm Put a Lid On It Far Bazı uyguladım. Bu bazı kullanmadığım bir makyaj yok, çok çok başarılı buluyorum çünkü. Minicik bir sıkım her iki göz kapağıma yetiyor.
Bazı uyguladıktan sonra Comfort zone far paletinden resimde iç kısıma diye belirttiğim rengi göz pınarımdan orta kısma kadar uyguladım. 

Comfort Zone Palet İle Bakır-Bronz Göz Makyajı

Daha sonra orta kısım diye belirttiğim rengi fırçama alıp hafif dokunuşlarla dış kısma doğru yayarak karıştırma fırçasıyla dağıttım.. En dış kısma ise resimde dış kısıma diye belirttiğim rengi nokta uygulamayla farı koyup karıştırma fırçasıyla dışa ve yukarı doğru dağıttım. 
En son crease bölgesi dediğimiz göz kapağımızın katlanma kısmına yine resimde crease bölgesine diye belirttiğim rengi karıştırma fırçamın ucuyla hafif alarak geçiş yaptım. Çok daha homojen durması adına karıştırma fırçamla iç kısma çok gelmeyecek şekilde farları karıştırdım.. 

Kaş altıma yine aynı paletten en açık renk olan borwbone yazan rengi hafifçe uyguladım. Göz altıma ise dıştan çok içe gelmeyecek şekilde kesik uçlu bir fırça yardımıyla definer yazan dış kısıma sürdüğüm rengi uyguladım, daha küçük bir karıştırma fırçamla da o keskinliği alıp dağıttım.. İç kısıma ise Brulee farımdan uyguladım..

Göz içime Maybelline master drama khol liner göz kalemi'ni yine göz pınarıma çok gelmeyecek şekilde alt tarafa sürdüm. Daha sonra göz kapağımın üst içine ortaya kadar gelecek şekilde kalemi uyguladım.
Maskara olarak Maybelline falsies black drama maskarasını alt ve üst kirpiklerime 2 kat uyguladım. Kaşlarımda Rimmel London Brow This Way Kaş Maskarası'nı kullandım. 
Ve göz makyajım bitmiş oldu, bu makyajına Wet n Wild Bare It All ruju tercih ettim..

18 yorum :

  1. Ćok güzel olmuş. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ayy bayıldım ne kadar guzel yapmıssın ben bi turlu bu golgelendirmeyi elde edemiyorum var mı bu isin bir sırrı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Aslında gölgelendirmenin püf noktası çok homojen ve doğal bir karışım yapmak.Bunun içinde iyi bir karıştırma fırçasına sahip olmak gerekiyor..Uygun fiyatlı ama çok iyi performansa sahip, bu makyajda da kullandığım The balm'ın Give Crease a Chance çift taraflı far fırçasını öneririm.

      Sil
  3. şahane görünüyo canım:)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş günlük hayatta da gayet rahat kullanılabileceğini düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Bende öyle düşünüyorum, teşekkür ederim :)

      Sil
  5. blogunuzun gorselini kendinizmi yaptiniz acaba :) cok guzel olmus :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Header başlık resmini soruyorsanız evet kendim tasarladım :)

      Sil
  6. Çok güzel olmuş göz makyajın canım bayıldım ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, beğenmene sevindim :)

      Sil
  7. Çok yakışmış canım sana.

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim canım..

    YanıtlaSil
  9. Baya güzel olmuş. Gözlerde bakır-bronz tonlar ve yoğun siyah kirpikler benim çok sevdiğim bi görüntü. Bi de becerebilsem kendime de uygulayacağım ama yapamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :) Aslında sanıldığı kadar zor değil, pratiği bol yapsan başarabilirsin bence, eminim sana da çok yakışacaktır :)

      Sil
  10. Maşallah nazar değmesin :) Kesinlikle deneyeceğim var palet bende de :) Süper olmuş makyaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim, amin :) Eminim sen çok daha güzelini yapacaksındır :)

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel