Makyaj Fırçalarına Dikkat! Felç Bırakabilir!

Az evvel bir haber sitesinde bu haberle karşılaştım ve şok oldum! Bir makyaj fırçası nasıl insanı bu hale getirebilir ki diye düşündüm ve cidden makyaj malzemelerinin hijyen konusuna ekstra hassasiyet gösterilmesi 
gerektiğine bir kez daha inandım. 
Makyaj fırçası deyip geçmeyin, kişinin cildinde var olan bir bakteri, fırça yardımıyla sizin cildinize taşınıp dönüşü imkansız hasarlar bırakabilir.. Özellikle ve özellikle makyaj ürünlerini satın alırken mağazada bulunan fırçaları asla ve asla kullanmayın! Eğer mümkünse çantanızda kendi fırçanız ile ürün deneyimlerini gerçekleştirin.
 Bu haberi olduğu gibi yayınlamak istedim, işin ciddi boyutunun herkesçe anlaşılabilmesi adına..Lütfen dikkat edelim, böyle birşey akla gelirmi bilemiyorum benim gelmezdi açıkçası ancak artık aklımda ve aklınızda bulunsun..
Daily Mail’in haberine göre 27 yaşındaki Jo Gilchrist, yüzündeki bir sivilceyi kapamak için arkadaşının makyaj fırçasını kullandı.
En yakın arkadaşının makyaj fırçasını kullanınca kaptığı enfeksiyon sebebiyle hasta olan 27 yaşındaki kadın tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.
Arkadaşının yüzünde stafilokok bakteri taşıdığını bilmeyen kadın aynı fırçayı kullanınca hayatı kabusa döndü.
Bakterinin omurgasını hedef alması sonucu yaşadığı ağrılarla hastaneye kaldırılan Jo, kuvvetli antibiyotik tedavisi de etkili olmayınca kötürüm kaldı.
27 yaşındaki Jo, hayatının geri kalanını tekerlekli sandalyede geçireceğini öğrenince bu kadar önemsiz bir detay dolayısıyla hayatının bu denli etkilenmesi karşısında şok oldu.

Stafilokok bakterisi genellikle zararsızdır ve pek çok kişinin cildinde veya burnunda bulunur. Ancak bazı kişilerde ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle kişisel hijyen eşyalarının ortak kullanımından kaçınmak gerekir. Stafilokok, yaralardan bulaşır ve kızarıklık, sivilce, şişkinlik ve hassasiyete neden olabilir.

4 yorum :

  1. inanamıyorum ya kımın aklına gelır kı boyle bırsey. bu haberi bizimle paylastıgın ıcın cok tesekkur ederım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende okuyunca şaşkınlıktan öylece kalakaldım, direkt aklıma mağazadaki bilinçsizce kullandığım fırçalar geldi! Artık asla diyorum!! Ben teşekkür ederim canım..

      Sil
  2. Vay canına ilginç gerçekten :/ Bu arada blog keşif etkinliğinden seni takibe aldım güzel şeyler yazmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin teşekkür ederim :) Bende hemen bakıyorum bloguna :)

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel