Yosun Yağının Cilde Faydaları / Selülit ve Çatlaklar için

Çok uzun zamandır benim ve annemin kullandığı bir yağdan bahsetmek istiyorum bu yazımda sizlere. Yosun yağı yapısı itibariyle çeşitli ve zengin minerallere sahiptir.Cilde hoş bir yumuşaklık ve sıkılık verir.
Bunun yanı sıra antioksidan özelliği ile temizlenmesini sağlar. 
selülit yağı
Cilt için inanılmaz faydalı bir yağdır.Özellikle selülit, çatlak ve lekeleri yok etmeye karşı son derece başarılıdır. Genellikle bu amaçla kullanıyorum yosun yağını. Annem ciddi faydasını gördü diyebilirim, sıkılaştırma özelliği gözle görülür şekilde fark ediliyor. Yosun yağının içerisinde A ve E vitaminleri bulunmakta bu sayede cilt içi inanılmaz fayda sağlamakta.. Zayıflama sürecinde olan kişiler için büyük oranda bir destekleyicidir.Cildi pürüzsüzleştirme özelliği de cabası.Ben bazı zamanlar yüzüme de uyguluyorum bu yağı, cildi geriyor ve kuruluk hissi yaratıyor, belli bir zaman sonra kaybolsa da ilk sürümde bu şekilde bir his uyanıyor.Yine de siz bileğinizde test ettikten sonra cildinize uygularsanız çok daha sağlıklı olur..
selülit yağı
Ayrıca göz altı morlukları için oldukça fayda sağlayan bir yağ özelliğine sahip. Ben özellikle Otama markasının yosun yağından çok memnunum. Diğer marka yosun yağları en azından benim edinebildiklerim yosun değil tamamen zeytin yağı kokuyordu.Oysa şişelerce bitirdiğim bu yosun yağı tamamen yeni kesilmiş çim gibi kokuyor.Hatta öyle ki ben dibinde azacık dahi kalınca şişesini atmayıp saklıyorum kokusu beni aşırı derecede rahatlatıyor, verdiği his inanılmaz.. Sizinde alacağınız yosun yağınız mutlaka yeni kesilmiş çimen tadında yosun kokmalı, orjinali budur artık bu şekilde denen satıcılara pek itibar etmemenizi öneririm..

13 yorum :

  1. Selülit için nasıl uygulama yapıldığı hakkında bilgi verebilir misin ? :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki :) Avuç içerinize bir kaç damla yosun yağı damlatıyorsunuz hafif ovaladıktan sonra sorunlu bölgeye yavaş hareketlerle masaj yaparak yediriyorsunuz..Günde 1 yahut 2 kere yeterli..

      Sil
    2. Bu arada yukarı doğru masajı yaparsanız selülitler için bu yöntem daha faydalı..

      Sil
  2. Kadınların sorunu selülit. Yosun yağını daha önce görmemiştim.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Göz altı Morlukları ve çatlaklar için gerçekten işe yarıyor mu ve nasıl uyguluyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, göz altı morluklarında ve çatlaklarda etkisini net görebilirsiniz. Çatlaklara masaj yaparak uyguladım ve genelde gece yatmadan yaptım bunu.Göz altı morlukları içinse hafif pıt pıt hareketlerle masaj yapıp bitirdim, bunuda gece yapmayı tercih ettim.Düzenli kullanımda fayda gösteren bir yağ..

      Sil
  4. Merhaba benim de 6 yıllık bir çatlağım var ne kullandiysam fayda etmedi yosun yağını uzun zamandır duyuyordum benim vücudumada iyi gelir mi acaba aktarlarda falan var mıdır iyi günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cilt çatlaklarında da etkisi var, düzenli kullanımda gözle görülür net sonuca ulaşırsınız.Aktarlarda bulabilirsiniz, yazıda bahsettiğim özelliklerde olmasına dikkat etmenizi öneririm,sevgiler..

      Sil
  5. Bu yağın fiyatı ne kadar oluyor kandırılmayalımda rica etsek söyler misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası 5 ila 7 tl arası olmalı uzun zaman önce almıştım. Şuanda olsa olsa en fazla 10 tldir. Aktarlarda bazen sahteside olabiliyor, eğer imkanınız varsa açıp koklayarak alın derim, saf yosun-çimen kokmalı.

      Sil
  6. Merhaba iyi günler.Ben yosun yağını kullanmak istiyorum ama yüzümde aşırı derece de kıllanma var.Yosun yağının kıllandırma gibi bi yan etkisi var mı acaba.Şimdiden teşekkür ederim cevabınız için😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba iyi günler. Açıkçası ben tüylenme yaptığına dair bir yan etkisini görmedim. Bunu ancak kendi cildinizde kısa süre kullanıp anlayabilirsiniz. Ben teşekkür ederim ☺

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel