Ben Oldum! Blog Yazarları!

Blog yazamaya başladığım ilk zamanlar ne kadar acemi olduğumu şimdilerde anlayabiliyorum.Evet çok uzun zamandır bir blog okuyucusuydum ancak takip etmek ile blog yazmak çok farklı şeylermiş bunu çok geçmeden öğrendim. Yaklaşık 8-9 aylık bir blog sahibiyim ve artık elle tutulur bir bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum bu anlamda.Bilmediğim vakıf olmadığım her geçen gün yeni şeyleri bilgilerime kattığım çok fazla oluyor, olacakta. Yenilenmek, yeni bilgiler edinmek, yaptığın işin ciddiyetini kavrayıp nedir ne değildiri özümsemek bence sınırı olmayan bir olgu.Bu anlamda zaman zaman sizlere blog hayatınız ile ilgili ufak tefek önemli, işinize yarayacak anektodlar vermek istiyorum..Ancak şimdi sizlerle paylaşmak istediğim konu çok başka..


Ben oldum! blog yazarları! 

Artık tamamdır! demeden işinizde ilerlerseniz emin olun çok daha iyi yerlere, emeğinizin karşılığını alabileceğiniz konuma gelebilirsiniz. Buna, yani Ben oldum! gafletine düşen bir çok blog yazarı arkadaşımız var maalesef ki! Oralara gelmenin asıl kaynağı olan okuyucu, takipçilerine minnet duymadan, yok sayarak sadece ama sadece yorum bırakılsın sayfam güncel kalsın diyen bir çok oldum blogları var. Ben bunları bu şekilde isimlendirdim.

Dikkat ediyormusunuz hatırı sayılır bir takipçi sayısına erişen blog yazarları yazılarına yaptığınız yorumlara dönüş yapmıyor! Bu nezaketi göstermiyor, halbuki tersi bir içtenlikle yazılarını yazıyor ve sizde buna istinaden yorumda bulunuyorsunuz! E peki askıda kalan sözünüz, düşünceleriniz ne oluyor? Siz yorumda bulunarak onun egosunu tavan yaptırırken, bloguna değer katarken kendi değerinizi onun ve o yorumları okuyanların gözünde ne hale getiriyorsunuz peki bunu hiç düşündünüz mü? Evet buna ilk zamanlarda bende maruz kaldım, yorumlara cevap gelmemesi son derece şaşkınlık vericiydi, bakıyorsun onlarca yorum yapılmış ama kişiden çıt yok yeni kayıtlar giriyor bloga! Bir kaç sefer böyle denk gelince artık inceleyerek yorum yapmaya karar verdim, şahsım adına bu şekilde ciddiye alıp yaptığım yoruma cevap gelmemesi, normal hayatta duvara konuşurcasına muhatap alınmamamla eş değer!
Kimileriniz için bu belki çokta önemli bir sorun olmayabilir ancak ben yaptığım işten keyif alırken onun ciddiyetine ve bana kattıklarına saygı duyuyorum,bu şekilde değerlendiriyorum..

Burası benim dünyamsa bende klavye başında gerçek canlı kanlı bir bireysem bir duruşum olmalı ve ben bile isteye üzerimden kimseye prim kazandırmam, kendimi basamak yaptırmam..Bu normal hayatımda da olmadı buradaki dünyamda da olmayacak. Blogu açtığım ilk zamanlardan beri dikkat ettiğim ve bir şekilde benim gibi düşünen varmı acaba diye aklımdan geçirdiğim sorunu sizlerle paylaşmak istedim.. Benim şahsi düşüncelerim bu yönde, sizler bana katılır yahut katılmayarak farklı düşüncede de bulunabilirsiniz, saygı duyarım hal bunu gerektirir çünkü..

24 yorum :

  1. Nekadar güzel yazmışsınız ağzınıza sağlık! Ben oldumlarla karşılaşmamak üzere..
    Artık takibinizdeyim, banada beklerim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoşgeldiniz elbette geliyorum blogunuza..Beğenmenize sevindim, bu mantıktan vazgeçerler diye umut ediyorum, bakalım..

      Sil
  2. ben oldum durumuna düşmemek umuduyla :) agzına saglık tatlım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kocaman bir Umarım diyorum :) Teşekkür ederim canım..

      Sil
  3. Canım benim sinirlendirmişler seni belli .. Bu kişiler her yerde mevcut önemli olan onları ayıklayıp saygıdeğer kişileri hayatımıza alsak hiç de otoblem cıkmayacak ama insanoğluyuz herkese değer veriyor herkesi kendimiz gibi sanıyoruz sanırsın en popüler gazetede baş yazar burunları kaf dağında söylediğin her kelimeye katılıyor canı gönülden destekliyorum cnm ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım uzunca bir süredir aklıma, yine bir yerde denk gelince kendimi yazıda buldum. Anlam vermekte zorlanıyorum bu tarz kişilere.Tamam yorumlaşmak önemli ancak sırf blogum görülsün diyede kendimden ödün veremem.Desteğin için teşekkür ederim canım..

      Sil
    2. Çok güzel yazmışsın ellerine sağlık :) Ne oldum dememeli ne olacağım demeli değil mi ?
      Umarım blog hayatın uzun yıllar sürer ve başarılı bir blogger olursun. Sevildiğini bil :)

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için mutlu oldum :) Aynı dilekler benden sana da geçerli emin ol buna olur mu? Sevgiler.. :)

      Sil
  4. Ah canım ne güzel yazmışsın. Bende senin gibi artık yorumuna değer verip cevap verecek bloglara yorum yazıyorum. En mantıklısı da bu galiba. Sevgiler ,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle en mantıklısı,düşünsene konuşuyorsun arada belki soruda soruyorsun ama cevap yok! En güzelini yapıyorsun canım, beğenmene sevindim..Sevgiler..

      Sil
  5. Canım çok haklısın ben oldum demek çok büyük bir gafilliktir.İnsanın öğreneceği çok şey var ..Her egçen gün bişeyler öğreniyoruz küçücük bir çocuktan bile..Takipçi sayısı artanlar bi daha bakmıyor yorumlara gelip sana yorum yapmıyor nasıl olsa takipçi derdi yok ama yanlış maalesef:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırf takipçim artsın firmalardan takipçim çok diye ürün alayım yahut reklam alayım diye yola çıkmış bir blog sahibi ne kadar samimi görünebilirki? Bunu düşünmüyorlar, ancak görüyorum ki azımsanmayacak kadarda yorum yapanı var buna rağmen! Yorum atayım kalsın blogumu gören gelsin mantığında yapılıyor çoğu zaman ancak takipçi arttırmaktan çok daha önemli bir şeyi unutuyorlar, samimi ve kalıcı olmak..

      Sil
  6. Eline koluna sağlık canım benim ya cidden aklımdan geçenleri sen yazmışsın malesef yorumlara dönen çok az kişi var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim tercüman olduysa ne mutlu, yalnız olmadığımı bilmek güzel. Sıkıntılı bir durum ne yazık ki..

      Sil
  7. Canım doğru söylemişsin başlığından bi an senin de öyle olduğunu sandım okumadan önce :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman mazallah o duruma gelmek mi? :) Teşekkür ederim canım :)

      Sil
  8. On numara bi konuya değinmişsiniz gerçekten öyleleriyle gerçekten muhattap omamak dileğiyle ki benimde başıma geldi aynı durum maleseff

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl can sıkıcı değil mi? Umarım olmayız, ne yazık ki sayıları biraz fazla :/

      Sil
  9. çok haklısın canım çok güzel yazmışsın :)

    YanıtlaSil
  10. Benim 3. yılım oluyor ama hala Ben Oldum! diyemiyorum hatta belki de bu işi bitirdiğimde de olmayacak :), yorum önemli hatta görür görmez döndüğüm ilk şey. Çokça egoyla blog uzmanı olduğunu sanan çokça oluyor ama kalıcılığı çok olmuyor. Çok değerli bir yazı olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle olay bu kalıcılıkları ne yazık ki yok. Yorumlaşmanın önemi bu kadar büyükken, şuanki bulundukları yere bu önemi bilerek ve uygulayarak gelmişken, Olduktan! sonra yorumları kesmek, muhattap almamak çok iğreti bir durum, hala denk geliyorum ve cidden sinir bozucu..Teşekkür ederim beğenmenize sevindim..

      Sil
  11. Aslında yazı başlığını görünce biraz kızarak linke tıkladım. Ancak okudukça senden özür dilemem gerektiğini anladım ve özür diliyorum. Ben oldum deme huyu bizim birçok blogger ve vlogger arkadaşımızda mevcut. Bu nedenle güzel cümlelerin için sana bir kez daha teşekkür ederim. Ben ilk günlerde birkaç arkadaşımızdan bilgi almak istedim ve farklı yollarla iletişim kurmaya çalıştım.Ancak kendileri geri dönüş yapmamayı tercih ettiler. Bu nedenle hem yorumların hemde diğer iletişim kanallarına gelecek olan mesajların itina ile incelenmesi gerektiği kanısındayım. Aksi durumlar puan kaybettirir ancak. Blogunuza 100 bin ziyaretçi gelmesi sizin 1. ziyaretçiden sonraki durumunuzu değiştirmez diyor ve buna dikkat edilmesi gerektiğinin bende altını çiziyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı başlığım biraz kafa karıştırıcı gelmiş olabilir evet bu durumdan asıl siz kusurabakmayın. Özellikle blog dünyasında çok garip kişiliklerle karşılaşıyorum, çoğuna anlam veremezken bir çoğuna da kızıyor, yadırgıyorum. Kesinlikle haklısınız yorumlar ve mesajlar ayrı bir titizlikle ele alınmalı ve incelenmeli, bunu keşke tüm blogger arkadaşlarımız yapabilse.. Güzel sözleriniz desteğiniz için çok teşekkür ediyorum. Ve son cümlenizede şiddetle katılıyorum, yazıma özet niteliğinde tamamen, teşekkür ederim..

      Sil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel