Makyajla Uyumanın Cilde Zararları - 2

Bu konuyla ilgili çok önceden paylaştığım bir yazım var ancak daha detaylı bir yazı olsun istediğimden yeni bir yazı hazırlamak istedim sizlere, bu sefer ürünlerin daha detaylı cilde verdiği zararları ele almaya çalıştım umarım fayda sağlayabilir..
Makyaj yapmak bir kadın için en önemli şeylerden biri.Güzel görünmek insanın kendini iyi hissetmesi açısından oldukça önemli. Bu nedenle sıklıkla başvurduğumuz makyajı layıkıyla yapıp temizlemek şart. Makyajla uyumanın cilde zararlarını bildiğimiz halde itiraf edinki zaman zaman üşenerek bunu yapıyoruz. Peki bu makyaj ürünlerinin cildimize tek tek nasıl zararlar verdiğini, gece boyu cildimizde nasıl bir etkileşimde bulunduğunu bilmek istermisiniz? Sizler için derlediğim bu bilgiler umarım makyajınızı temizlemeden uyumamanız için caydırıcı etkenlerden olabilir..
Rimel ile uyumak: Kirpiklerinizin kopmasına neden olurken göz altlarınıza da zarar verir. Kirpik diplerinize alerjik bir etki yaparak kaşınmalarına sebep olur, bu kaşınma çok hassas ve dip yerlerde olacağı için kaşınmayı tırnaklarınızla yapmak isteyeceksiniz ki bu o bölgede bakterilerin birikerek çoğalmasına, yeni ve kalıcı rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olabilir.. Rimel ile uyumanın bir diğer zararı ise kirpiklerinizin gece boyu yastığınıza sürtünme hareketleri sebebiyle koparak dökülmesidir.Bu dökülme kirpiklerinize zarar verdiği gibi göz altlarınıza da zarar verecektir.Göz altlarınız hassas bir deriye sahip olduğu için sabaha kadar orada kalan kopmuş boyalı kirpiğiniz cildinize nüfus ederek hassas cildinize zarar verir, cildin daha çabuk kırışması ve morluklarınızın artmasına neden olur..Bu zararlı etkiler aynı şekilde far kullanımında da oluşmaktadır, göz ve çevresi sağlığınız için mutlaka tamamen temizlemelisiniz..


Fondöten ile uyumak: Cildimize uyguladığımız fondötenler kusursuz bir cilt için sıva işlevi görür,tüm kusurları ve gözenekleri kapatır ve bize pürüzsüz bir cilt sunar.Bu şekilde uyumanın cildinize vereceği zararı düşünebiliyorumsunuz? Cildimiz gece boyu nefes alarak kendini yeniler ve tazeler, bu nedenle cilt bakım ürünlerini gece yatmadan önce kullanmak daha çok verim alınması açısından önemlidir, hal böyle olunca zaten gün içerisinde tıkalı olan cildimizi temizlemeden yatmamız, nefes almasını engellemeniz cildinizin olması gerekenden çok daha kısa bir sürede sarkması, kırışmasına neden olacaktır..Üstelik lekelenmeler ve sivilcelere kalıcı bir ortam hazırlamış olursunuz..Allık, pudra ve aydınlatıcıda aynı şekilde cildinize etki ederek zarar verir..  Mutlaka ama mutlaka cilt makyajınızı temizlemeden uyumamanızı öneriyorum..

Ruj ile uyumak: Ruj ile uyumak pek mümkün gibi görünmese de yastığa vs bulaşması açısından, yinede kalıcı ruj uygulandığında çıkarmadan yatılabiliniyor. Aynı şekilde dudağınızda cildiniz gibi sabaha kadar yenilendiği tazelendiği için nefes alamayarak ciddi kuruma ve çatlamalara hatta ve hatta yaralara sebep olabilir.Bu nedenle dudağınızı da cildiniz gibi tamamen temizleyerek, bir dudak bakım kremi uygulayarak uyumanız en sağlıklı olanı..


Ola ki buna rağmen yinede makyajını temizlemeden uyudunuz, sabah ilk işiniz makyajınızı temizlemek olsun.Özellikle göz makyajınızı temizlemeniz normalden daha zahmet gerektirecektir hassas davranmanızda fayda var..Ve tüm cildinizi bir peeling süngeri yardımıyla temizleme jeli ile temizlemenizde fayda var..

Her ne olursa olsun makyajınızı temizlemeden uyumamaya gayret göstermenizi öneririm..

16 yorum :

  1. Canım benim, hayatım boyunca bir kez bile yüzümü yıkamadan yattığımı hatırlamıyorum. Senelerdir ilk kez bir haftadır makyajsız geziyorum, boynumdaki rahatsızlık yüzünden, ama temizleme rutinim hiç değişmedi. Cildimiz biz uyurken yenileniyor, o sırada ne sürdüysek onu emiyor. Makyajlı bir ciltle uyumanın uzun vadede sonuçları çok kötü olacaktır. Ellerine emeklerine sağlık güzel arkadaşım, çok faydalı bir yazı olmuş. Öpüyorum seni <3 <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim boynundaki rahatsızlık ciddi birşey değildir umarım,muhtemelen önlemini alıyorsundur ama yinede çok dikkat et olurmu? :( Kesinlikle cilt sabaha kadar işliyor o uyumuyor bunu bilip bilinçaltıma nasıl yerleştiyse eskeza öyle uyuyakalsam bile hemen kalkıp temizleyip öyle yatıyorum.Ama çok nadirde olsa rimelle uyuyabiliyorum bu yüznden tembelliğim var biraz acısınıda çekiyorum :/ Çooook öpüyorum canım arkadaşım beğenmene çok sevindim <3 <3 :*

      Sil
  2. Ben makyaj yapan biri değilim ancak cildini seven herkesin ne kadar kaliteli bir ürün kullanırsa kullansın bu konuya dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, kaliteli ürün cilde zarar vermez diye bir kavram yok, kozmetik ürünlerinin hepsi ister ucuz ister pahalı olsun cilde mutlaka olumsuz etkiler bırakır..

      Sil
  3. hele de rujla uyumak korkunç bir şey bence :-((

    YanıtlaSil
  4. Bazen nadir olsa üşengeçliğime geliyor.Ama bu yazıdan sonra aslaa! Teşekkürler , elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet insanın üşengeçliği tutunca maalesef atlanıyor kimi zaman ancak cidden çok önemli ve dikkat isteyen bir konu..Rica ederim, beğenmenize sevindim :)

      Sil
  5. makyaj yapmasamda mutlaka temizleme suyuyla cildimden bi geçiyorum pamukla. sanki o zaman cildim nefes alıyor hissediyorum.
    güzel bilgilendirme için çok teşekkürler, umarım ciddi caydırıcı olsun okuyanlara
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, beğenmenize sevindim.Umarım dediğiniz gibi caydırıcı olur çünkü cildimiz biz fark etmeden çok çabuk etkileniyor bu tip şeylerden..

      Sil
  6. Çok güzel anlatmışsınız, kesinlikle makyajla uyumak kadar tehlikeli bir durum yok. Umarım kimse yapmaz :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.Kesinlikle çok zararlı, keşke yapılmasa :(

      Sil
  7. Ben genelde cildime bi sey sürmem makyajim rimel kajal ve rujdur sadece. Ana gece yatmadan dusumu yapar nemlendiricimi sürerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzelini yapıyorsunuz,cildiniz çok yıpranmıyor ne güzel..

      Sil
  8. Dikkat edilmesi gerekenler,detaylar,teşekkürler.

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel