Rimmel London Stay Matte - Essence All About Matt Pudra Karşılaştırma

Yaz gelirken hatta neredeyse gelmişken en ihtiyaç duyduğumuz makyaj ürünü yağlanmayı ve parlamayı engelleyici Transparan pudralar.Bu yazımda sizlere uygun fiyatlı ancak performans olarak gayet tatmin edici iki Transparan pudranın karşılaştırmasını yapmak istedim.Karşılaştırma yazıları keyifle okuduğum yazılar içerisindeyken bende elimden geldiğince bu tip yazıları sizlerle paylaşıp, almak isteyenlere fikir olmasını amaçlıyorum, tıpkı benimde faydalandığım gibi..
  • Her iki pudranın en belirgin özelliği uygun fiyatlara satılıyor olması. Bu ulaşılabilirlik açısından çok güzel bir özellik çünkü, her ikisi de fiyat olarak pahalı bir kaç markaya muadil olabilir düzeyde..
  • Essence All About Matt pudra beyaz renkte, bu sizi korkutmasın casper'a dönmeniz olası bile değil. Tabi aşırıya kaçmadıkça,zaten tek bir sefer sürüm yeterli olabiliyor.. Cilt renginiz ne olursa olsun o beyazlık cildinizle bütünleşip fondöteninizin rengini olduğu gibi gösteriyor, amacı zaten fondöteni sabit tutmak ve parlamayı önlemek.
  • Bunun karşılığında Rimmel Stay Matte Pudra resimde görüldüğü gibi beyaz değil ten rengine yakın bir tonda.Essence cilde renk vermezken Rimmel çok hafif belli belirsiz bir renk bırakabiliyor ciltte, bu sizi rahatsız etmesin fondöten rengi stabil duruyor. 
  • Rimmel pudra kuru ciltlerin dikkat etmesi gereken bir ürün. Essence'ye göre cildi bir tık daha fazla kurutabiliyor. 
Rimmel London Stay Matte - Essence All About Matt Pudra Karşılaştırma
  • Rimmel pudranın hoş hafif bir kokusu varken, Essence pudra da koku yok.Koku hassasiyeti olanların tercih sebebi olabileceği bir ürün diye düşünüyorum.
  • Rimmel pudra 14 gr iken, Essence 8 gr'lık bir boyuta sahip. Rimmel bol bol kullanılsın diye yapılmış resmen, boyutu çok ideal bir pudra için.
  • Essence Rimmel'e göre daha ince yapıda olduğu için sanıyorum kırılmaya çok müsait, dibini görmeye başladığınızda çok çabuk kırılmalar görebilirsiniz. Rimmel'de bu durum çok kolay oluşmuyor, daha sağlam durabiliyor..
Rimmel London Stay Matte - Essence All About Matt Pudra Karşılaştırma
  • Rimmel pudra açıldıktan sonra 30 ay içerisinde tüketim süresi sunarken Essence pudra 24 ay kullanım süresi sunuyor bizlere.
  • Rimmel pudranın en sevmediğim yanı ambalajı! Wet n wild mega last ruj kapakları nasıl dandik diye nitelendiriyoruz aynen bu pudranın da kapağı o derece dandik! Çantaya atmayı unutun bir kere, çok kolay açılıp bir süre sonra kapağı tutan çıkıntıların yalama olması sonucu epey sıkıntı yaşayabiliyorsunuz,keşke şuna bir çözüm bulsalar, ne iyi olur..
  • Essence pudra için aynı şeyi söyleyemem ancak onunda kapağın tik kısmı bir süre sonra yalama olup tutmamazlık yapabiliyor, şuan öyle misal ve arka tutan kısmı çok çabuk kırılabiliyor.Bunlara dikkat etmek lazım,Essence daha hassas bir ambalaja sahip,malı biraz kalitesiz diye düşünüyorum..
Rimmel London Stay Matte Pudra Watsons, Essence All About Matt Pudra Gratis,Eve ve çeşitli kozmetik mağazalarında satılmakta..

27 yorum :

  1. Karşılaştırma yazılarını hep sevmiştim bunu da cok sevdim eline sağlık canım ambalaj essence dese de pudra Rimmel London benim için ama ikisini de seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım beğenmene sevindim :)

      Sil
  2. Arkadaşıma hediye almak istiyordum ama hangi markadan alsam karar verememiştim. Bu karşılaştırma yazısı çok iyi oldu benim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşine yaramasına çok sevindim canım, insan arada kalabiliyor çoğu zaman :)

      Sil
  3. Canım benim Rimmel pudrayı kullanıp bitirdim, gerçekten uzun ömürlü ancak senin de söylediğin gibi kuru ciltte dikkatli kullanılması gerek. Makyajımı güzel sabitliyordu ancak The Balm'ın pudrasını tercih ederim. Essence hiç denemedim canım benim, bir ara deneyeyim :)) Ellerine sağlık güzel arkadaşım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım aynen bende sexy mamayı bu ikisine tercih ederim, onun tek kötü yanı çabuk bitmesi elimde bol benim :)) Onu bu yazıya dahil etmedim karışır ve başlık çok uzun olur diye, onunlada karşılaştırma yapmak istiyorum bir zaman sonra tek tek, daha net anlaşılır olur diye düşünüyorum. Essenceyi dene ama hem uygun fiyatlı hemde güzel bir pudra, seversin diye düşünüyorum, Rimmel gibi kurutması felan yok.Çook öpüyorum bitanecik arkadaşım <3 <3 :***

      Sil
  4. Karşılaştırmalı yazıları ben de hep sevmişimdir çok güzel fikir verdi canım emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim canım, teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Essence´i ben de severek kullaniyorum yakinda maybelline transparan pudra ile karsilastirmasini yayinlayacagim. Karsilastirma yazilari cok ise yariyor tesekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen en keyif ve fikir alarak okuduklarımdan benimde :) Beğenmene çok sevindim,bende yazını bekliyor olacağım :)Rica ederim..

      Sil
  6. Essence i kullanmadım rimmellondon ı ise başta çok memnunken artık hiç sevmemeye başladım biraz abartıldığını düşünüyorum hatta ki :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurutma yapması sıkıntı işte, bir tık fazla abartıldığını bende düşünüyorum ancak yinede diğerlerine göre başarılı bir pudra sanki,bir süre sonra yetmeyebiliyor bazı ürünler haklısın, bende yaşıyorum bunu :/

      Sil
  7. bilgilendirici bir yazı olmuş, çok teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  8. ben tercihimi sanırım essence den yana kullanırdım bu yazıdan sonra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani karşılaştırma yazılarıda bunun için var işte, fikir olduysa ne mutlu..

      Sil
  9. Güzel bir yazı olmus ilk baslarda Rimmeldan vazgeçemezdim Essencela karşılaştıktan sonra Rimmelı aramıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) İkisi kafa kafa gidiyor, her ikisininde seveni ve sonra tercih değiştireni çok :)

      Sil
  10. Ben de bu yazıdan sonra Essence i tercih ederdim. Ben de stay matte var ama daha ince yapılı ve daha temiz içerikli bir transparan pudra arıyorum şu aralar aklımda The Balm ınki var tabi ki ama onu tercih etmeden son bir kez şu essence inkinin içeriğine bir bakıcam rimmel kadar kötü değilse onu da tercih edebilirim fiyatı çok uygun çünkü :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sexy mama'yı öneririm, içerik olarak diğerlerinden daha temiz.Yapı olarakta ikisinin ortası, gayet tatmin eder transparan arayışındaysanız. Essence'te deneyin derim ama, beğeneceğinizi umuyorum :)

      Sil
  11. Benimde en çok sevdiğimdir karşılaştırma yazılarını okumak :)) emeğine sağlık Gonca'm <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama :))Canım benim teşekkür ederim <3 :*

      Sil
  12. Essence matlaştırıcı pudra gerçekten çok ünlü, ilgimi çekmiyor desem yalan olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bir an önce al ve dene, neden ünlü olduğunu anlıycaksın :)

      Sil
  13. Essence'nin yapısı Rimmel'den daha ince canım, muhtemelen Rimmeli beğenmeyebilirsin diğerine alıştıysan,ben karışık kullanıyorum ama yinede elim en çok essence'ye gidiyor ikiside transparan olsada essence bir tık daha o forma yakın. Teşekkür ederim canım benim beğenmene çok sevindim :) <3 <3

    YanıtlaSil
  14. Tamda böyle bir yazıya ihtiyacımvarmış tşkürler

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel